Maak effectief gebruik van Snapchat

Maak effectief gebruik van Snapchat

Redactie Baaz
Snapchat is hot, en niet alleen voor selfiegrage tieners. Snapchat is ook heel goed in te zetten voor je onderneming. Maar hoe krijg je meer bereik? Hierbij een aantal tips.

Importeer contacten in Snapchat

Je kunt in Snapchat op allerlei manieren nieuwe ‘vrienden’ toevoegen. Zo kun je alle Snapchatters uit je adresboek toevoegen en je Facebook-vrienden opzoeken. Dit laatste doe je gemakkelijk door in de app naar Tap settings te gaan en dan bij de optie Facebook  ‘update alle contacten’ aan te klikken.

Voeg je Snapchat-account toe aan e-mails

Net als het linken van andere social mediapagina’s zoals Twitter, Instagram en LinkedIn kun je Snapchat ook gemakkelijk toevoegen aan e-mails. Dit doe je door je zogenaamde ‘snapcode’ (deze vind je in de app) te kopiëren en te plakken in een e-mail.

Voeg Snapchat toe aan je website

Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de e-mails. Link ook op je website naar Snapchat. Via veel CMS’en kun je dit ook doen met het logo.

Deel je Snapcode

Je eigen unieke snapcode is gemakkelijk te printen op bijvoorbeeld een sticker die je weer op je auto, raam of wat dan ook kunt plakken. Je kunt je snapcode ook toevoegen aan flyers of visitekaartjes.

Laat weten dat je Snapchat gebruikt

Convergeer je social mediakanalen met Snapchat. Laat bijvoorbeeld op Twitter weten dat je ook op Snapchat te vinden bent.

Maak gebruik van influencers

Nodig influencers uit om je Snapchat over te nemen voor een dag, week of zelfs een maand. Dit zorgt voor meer volgers en dus meer bereik.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie