Printen is het nieuwe posten

Printen is het nieuwe posten

Redactie Baaz
Onderweg of op vakantie, tijdens een uitje of van een sjiek diner: we toveren op ieder gewenst moment een hoogstaande camera uit onze broekzak.

We kunnen dan ook geen genoeg krijgen van fotografie met onze smartphone. Een mooi plaatje schieten is voor de beginnende én gevorderde fotograaf bijna geen uitdaging meer. Door de overvloed aan digitale foto’s, Facebook-posts en Instagram-accounts is er al enige tijd een trend gaande: we verlangen terug naar een gezellig fotoboek, om zo nu en dan even terug in de tijd te bladeren.  Met de tips in dit artikel schiet je niet alleen de beste plaatjes, ook geven we vijf tips om deze om te zetten in fysieke producten. 

Haarscherp

Kwaliteit is van groot belang om foto’s succesvol af te drukken. Zorg dus dat je voor en tijdens het fotograferen rekening houdt met de volgende punten: 

  • Loop geen risico en controleer op voorhand de instellingen van je camera. Deze staan vanuit de fabriek vaak op de laagste kwaliteit en resolutie. Een simpel trucje om ruimte te besparen. Schroef deze maar flink op: de extra pixels en kwaliteit ga je nodig hebben om tot een goed eindresultaat te komen.
  • Gemak dient de mens, maar niet de kwaliteit van je foto’s! Digitale zoom is functioneel, maar hakt behoorlijk in op de resolutie van je bestanden. Niet doen dus! Zorg voor een schone lens en ga actief met je smartphone op het onderwerp af.
  • Zorg dat bestanden rechtstreeks uit de camera komen. Screenshots, afbeeldingen vanaf Facebook of WhatsApp, of foto’s die in-app zijn bewerkt leiden hoogstwaarschijnlijk tot teleurstellingen. De kans is groot dat deze afbeeldingen zijn gecomprimeerd, wat afdoet aan de kwaliteit. Hierdoor zijn ze niet geschikt om af te drukken.
  • Maak gebruik van de Manual Focus (MF). Zo heb je zelf controle over het scherpe gedeelte. Wanneer jouw smartphone deze functie ondersteunt, gebeurt dit met een simpele tik op het scherm. Richt je bij een portret bijvoorbeeld op de ogen van je onderwerp.
  • Bekijk de foto’s als laatste check op een groot scherm. Hierbij let je op de scherpte en details.

Op een smartphone of tablet is de kwaliteit van een afbeelding niet altijd even goed te beoordelen.
 
Nu de leuke momenten zijn vastgelegd is het tijd voor stap 2: het afdrukken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld prints van je Instagram-feed of onderweg met een bijzonder smartphonehoesje. Benieuwd hoe?  

  1. Altijd op zak

Een dierbaar moment draag je het liefst altijd bij je. Je smartphone ook! Maak hiervan gebruik door te kiezen voor een transparant Xperia X Compact case. Knip een leuke foto op maat, schuif hem in de hoes en je wordt dagelijks herinnerd aan dat ene moment.

Hetzelfde is in het groot ook mogelijk, bijvoorbeeld met een transparante MacBook Pro Retina 13 inch hoes

  1. Geen draden, geen gedoe

Foto’s zijn ook perfect thuis uit te printen. Met de juiste printer, het juiste papier en hoogwaardige inkt heb je in een handomdraai je eigen boek vol. Het is de meest kostbare methode, maar wel een hele comfortabele met veel vrijheid.  Daarnaast verbinden sommige printers met WiFi of Bluetooth direct met je smartphone. Zo print je supersnel, zonder tussenkomst van PC of kabels, je foto’s af. 

  1. Printer-to-go

Ook voor onderweg is er een comfortabele manier om je foto’s te printen en delen. Bij Prynt is een hoesje ontwikkeld met een ingebouwde printer. De printer maakt gebruik van speciaal ZINK papier. Zo is de print direct klaar en hoeft hij niet te drogen. 

  1. Insta-print

Zonder geknip en geplak toch een nostalgisch fotoboek in je handen? Laat dan een boekje printen van je Instagram-feed. Dit kan via verschillende diensten, bijvoorbeeld HEMA, Albelli of PIXUM. Ze zijn ook te printen in stickers of polaroids. Met die laatste is het retro gevoel natuurlijk helemaal compleet. 

  1. Kant en klaar in huis

Een (online) fotoservice is nog altijd de beste optie. Ze maken gebruik van de beste materialen en waarborgen de kwaliteit. Mits goed bewaard blijven de kleuren perfect behouden, zo geniet je levenslang van de foto’s. Bij steeds meer diensten zijn foto’s direct te uploaden vanaf je smartphone, voor een relatief laag bedrag heb je binnen een week een pakketje op de deurmat. Ze zijn ook nog te drukken op de leukste ondergronden of voorwerpen!
 
Kortom: is het geheugen van jouw smartphone ook bomvol met snapshots? Voorkom dat deze noodgedwongen verwijderd moeten worden. Met een paar klikken zet je ze om tot een mooi fotoboek of een leuk telefoonhoesje. Zo geniet je op ieder moment terug van je favoriete herinneringen.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie