Goede website levert ZZP'er veel op

Goede website levert ZZP'er veel op

Redactie Baaz

Het hebben van een website levert de ZZP’er jaarlijks heel wat op, zo blijkt uit recente cijfers.

Recente cijfers van Onepage.website en Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) tonen aan dat ZZP’ers met een website gemiddeld zeventien opdrachten per jaar binnenhalen en hiermee een extra omzet van € 22.500,- genereren. 

Steeds meer ZZP’ers hebben een eenvoudige website waarmee zij zorgen dat hun organisatie ook online vindbaar is. Het aantal onepage websites is het afgelopen jaar in Nederland dan ook met 300 procent gestegen.

Website ZZP'er onmisbaar

Uit het onderzoek dat is afgenomen onder 1280 Nederlandse ZZP’ers, blijkt dat een website feitelijk onmisbaar is. Maar liefst 95 procent van de ondervraagde ZZP’ers beschikt over een website met als voornaamste reden om online vindbaar te zijn (91 procent). 

Daarnaast speelt de website bij een ruime meerderheid een rol in het binnenhalen van opdrachten (84 procent). Gemiddeld zorgt een website jaarlijks voor het binnenhalen van zeventien opdrachten, wat elk jaar een extra omzet van €22.500,- oplevert. 

Uit de cijfers blijkt dat ook beroepen uit de branch Zorg & Welzijn veel hebben aan een website. Als kapper, schoonheidsspecialist of masseur kan een website zo tussen de €1.000,- en €6.000,- per jaar opbrengen. Henny Rietkerk, directeur Onepage.website: 'Vroeger was het voor de zelfstandige ondernemer vaak niet rendabel om een website te hebben. Wij bieden eenvoudige, kwalitatief goede en technisch onderbouwde websites voor de eerlijke prijs van €1,- per maand. Door die lage kosten en de eenvoud en het gebruiksgemak van de websites kunnen alle ZZP’ers nu de voordelen ervaren.' 

Investeringen laag

Een website levert de ZZP’er dus veel op, terwijl de investeringen laag zijn. Uit de cijfers blijkt dat bijna de helft van de ZZP’ers minder dan €100,- per jaar besteden aan de website en ook qua tijd is het hebben van een website geen grote investering te noemen. Een ruime meerderheid (64 procent) besteedt per maand zelfs minder dan een uur aan hun website.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie