Succes in stijl

Succes in stijl

Redactie Baaz
Wist je dat succes op je werk om meer draait dan hard werken, deadlines halen en vriendelijk zijn tegen de klant? Volgens experts is stijl van groot belang om vooruit te komen in je zakelijke carrière. Maar wat is nu stijlvol en wat niet? Drie stijlmissers op een rij.

1. Mannen met te ruime pakken

​In stijlvolle landen als Italië gruwen ze van de kledingstijl van veel Nederlandse mannen. Die dragen hun pakken namelijk consequent één maat te groot. Zit lekker comfortabel, zo’n ruim pak. Zal best, maar het ziet er niet uit. Niet doen dus! Zorg dat je jasje mooi getailleerd zit, en dat je broek niet als een hobbezak om je benen wappert. We zijn niet aan het zaklopen!

2. Lelijke schoenen

​Je ziet het zo vaak. Iemand heeft duidelijk aandacht besteedt aan zijn outfit, maar bij de schoenen gaat het mis. Mannen die sneakers onder een pak dragen, of vrouwen met rare platte schoenen onder een chique outfit. Het is als een vlag op een modderschuit, maar dan andersom. Lelijke of of niet passene schoenen kunnen je presentatie volledig verknallen, dus pas op! Ga naar de schoenenzaak of kijk op Shoeline voor mooie schoenen die niet detoneren bij de rest van je outfit.

3. Een rugzak bij een nette outfit

​Nee, nee en nog eens nee: bij een net (mantel)pak draag je géén rugzak. Je zit toch niet meer op de middelbare school? Een man in pak met een rugzak ziet eruit alsof hij het pak van zijn vader mocht lenen terwijl hij eigenlijk nog thuishoort in de schoolbanken. Dat is niet de indruk die je wilt maken. Investeer dus in een mooie leren aktentas voor op kantoor en mooie koffers voor op reis. Met zo’n eenmalige aanschaf maak je een professionele indruk, en dat is wat je wilt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie