Weduwe van Steve Jobs doneert 10 miljoen aan school voor dakloze jongeren en pleegkinderen

Weduwe van Steve Jobs doneert 10 miljoen aan school voor dakloze jongeren en pleegkinderen

Redactie Baaz

RISE High is een toekomstige middelbare school in Los Angeles voor dakloze jongeren en pleegkinderen. De school is een hersenspinsel van twee leraren uit Los Angeles. De weduwe van Steve Jobs zorgt voor een financiële injectie van 10 miljoen dollar.

Kapitaal gespekt door weduwe Jobs

XQ: The Super School Project is een competitie voor het hervormen van middelbare scholen, waarbij tien projecten op een gulle donatie van 10 miljoen dollar mogen rekenen. Laurene Powell, de weduwe van Steve Jobs, spekte het kapitaal in de kas. De winnaars ontvangen het prijzengeld verspreid over vijf jaar. In totaal deden er 700 teams mee.

Innovatie broodnodig

RISE, wat staat voor Revolutionary Individualized Student Experience, werd door leraren Kari Croft (29) en Erin Whalen (26) in het leven geroepen. Het idee erachter is om een model te creëren waar het belang van ruimte noch tijd zwaar weegt. Het traditionele schoolmodel kent volgens de twee al zo’n 100 jaar geen innovatie.

Leerlingen hoeven nooit meer school te missen

Volgens de initiatiefnemers van het XQ-project is RISE High een compleet nieuw model. Het voornemen is om drie tot vier fysieke locaties te delen met bekende nonprofits. Daarnaast behoren een online leersysteem en een mobiele bus om wifi, een wasmachine en huiswerk naar de studenten te brengen tot de plannen. Zelfs als een leerling verhuist of niet naar school kan, hoeft hij dus geen school meer te missen.

Komend najaar eerste leerlingen

Het project staat momenteel nog aan het prille begin. Dingen als faciliteiten, partnerschap en overheidsstructuur zijn de leraren momenteel nog aan het uitvogelen. Wel beoogt het tweetal om de deuren eerst te openen voor een kleine groep leerlingen komend najaar, maar uiteindelijk willen ze zo’n 500 tot 550 kinderen onder hun hoede nemen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie