Windows 7 blijft favoriet onder werknemers

Windows 7 blijft favoriet onder werknemers

Redactie Baaz
Het is inmiddels een jaar geleden dat de officiële lancering van Windows 10 de wereld moest veroveren. Werknemers lijken echter nog niet helemaal overtuigd van de nieuwste upgrade.

Zo’n 38 procent van de Amerikaanse bedrijven installeerde Windows 10 voor hun werknemers in het afgelopen jaar, zo wees een onderzoek uit. Dat is in lijn met het verwachte installatiepercentage van 40 procent. Helemaal niet slecht dus, zeker omdat bedrijven doorgaans wachten op de eerste grote update van Microsoft voor ze hun werknemers eraan onderwerpen. Bovendien reageerden de ICT-professionals die meededen aan het onderzoek overwegend positief op Windows 10: volgens hen is het sneller en werkt het beter met Office 365.

Voorkeur werknemers gaat uit naar Windows 7

Voor de werknemers geldt een ander verhaal. Zo’n 69 procent van de respondenten stelt dat hun werknemers nog steeds de voorkeur aan Windows 7 geven. De bedrijven die de upgrade nog niet installeerden hebben hierdoor geen haast dit alsnog snel te doen. Het doel van Microsoft - Windows 10 op 1 miljard devices binnen twee jaar - lijkt nu dan ook niet meer haalbaar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie