Zomerhitte: verkoop E-Klasse Cabriolet gestart

Bart Remmers
Mercedes-Benz voltooit zijn E-Klasse familie met de nieuwe E-Klasse Cabriolet. Deze vierpersoons cabriolet met klassieke stoffen kap combineert een design met reiscomfort voor vier inzittenden en de allernieuwste technologie.

De E-Klasse Cabriolet is aanzienlijk groter dan zijn voorganger. De bestuurder en passagiers genieten daardoor op vier hoogwaardige stoelen van veel reiscomfort. Bij de introductie in september is er in eerste instantie keuze uit krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren, voor het eerst ook met permanente vierwielaandrijving 4MATIC.

Tot de technologische highlights van de nieuwe E-Klasse Cabriolet behoren verregaande smartphone-integratie met draadloos opladen en sleutelfunctie, een widescreen cockpit en de actuele assistentiesystemen van de E-Klasse. De E-Klasse Cabriolet is voor het eerst ook leverbaar met vierwielaandrijving 4MATIC en het meerkamer-luchtveringssysteem AIR BODY CONTROL, die beide al leverbaar zijn op de E-Klasse Limousine.

Stoffen kap uit de premiumklasse E-Klasse

De standaard volautomatische, geluidsisolerende stoffen kap is leverbaar in donkerbruin, donkerblauw, rood en zwart. De meerlaagse structuur met uitgebreide geluidsisolatie vermindert het wind- en rijgeluid, waardoor de inzittenden zelfs bij hoge snelheid op plezierige wijze met elkaar kunnen praten. 

Bijkomend voordeel van die structuur is het positieve effect op het klimaatcomfort, waardoor het hele jaar door met de Cabriolet gereden kan worden. Het automatische windschermsysteem AIRCAP is standaard. Naar wens kan de Cabriolet worden voorzien van de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, om het comfort bij open kap nog verder te vergroten.

De nieuwe E-Klasse Cabriolet – met een consumentenprijs inclusief kosten rijklaarmaken vanaf € 64.577 – is nu te bestellen.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart