Maak het jezelf makkelijker

Zo vinden werkzoekende en werkgever elkaar...

Berry Zwets
Ben jij toe aan een nieuwe baan? Misschien wel omdat je uitgekeken bent op je huidige of omdat je er op dit moment geen hebt. Er zijn allerlei trucs die je helpen bij de zoektocht. Dit zijn dan ook de vijf tips die jou vooruit helpen.

Gebruik de volgende vijf stappen van website Personal Branding Blog bij het vinden van een nieuwe baan.

Droombedrijven

Begin met het selecteren van vijf tot tien bedrijven waar jij voor wilt werken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te googelen of gebruik te maken van LinkedIn. Ook ken je misschien vanuit je netwerk  een aantal bedrijven dat iemand zoekt.

Onderzoek

Ga eens op onderzoek uit zodat je meer te weten komt over de bedrijven. Wellicht heb je al connecties die bij het bedrijf werken op LinkedIn zodat je daar je voordeel uithaalt. Wie kunnen er beter informeren en adviseren dan zij?

Leg verbinding

Het is nu zaak om de werkgever te benaderen, maar doe dat pas voordat je er veel aandacht aan besteed hebt. Uitstekende verbale en non-verbale communicatie helpen erbij om de werkgever te overtuigen voor een gesprek in het echt.

Relatie

Hoewel virtueel netwerken via social media belangrijk is, schept het meestal een oppervlakkige relatie. Met persoonlijk netwerken creëer je daadwerkelijk een band en ontdek je wat je aan elkaar hebt. Breid je bestaande relaties uit en ga ook op zoek naar nieuwe.

Social media

Het belangrijkste sociale netwerk voor sollicitanten is toch wel LinkedIn. Spendeer tijd aan het professionaliseren van jouw LinkedIn-profiel. Een goed idee is om jouw specialisatie zichtbaarder te maken door het opzetten van een blog.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry