Bereik een groot publiek

Zo maak jij de perfecte video voor marketingdoeleinden...

Berry Zwets
Grote bedrijven lijken zich in alle vormen en maten te richten op videocontent, maar ondernemers hebben er soms nog wat moeite mee. Dat is zonde, aangezien op Facebook iedere dag 8 miljard keer video's bekeken worden.

Een groot publiek die je links laat liggen omdat het een dure, intimiderende of omslachtige vorm van marketing lijkt. Met de volgende drie vragen, samengesteld door Entrepreneur, maak je echter een video die je met trots kan presenteren aan het publiek.

Wat doen mijn concurrenten niet?

Natuurlijk houd je de video's van de concurrenten nauwlettend in de gaten om te ontdekken waar ze mee bezig zijn. Let er voortaan ook eens op wat zij niet doen. Hierdoor kan jij een totaal andere video creëren waarmee je de aandacht trekt.

Zijn zelfvertrouwen, emoties en informatie in mijn video aanwezig?

Er zijn drie soorten factoren waardoor personen naar een video willen kijken: zelfvertrouwen, emotie en informatie. Door ze alle drie op een goede manier in jouw video te verwerken, spoor je de kijker aan om het filmpje te delen voor een nog groter bereik.

Doet mijn mening ertoe?

Data vertelt wat het publiek wil, en niet jouw vermoeden. Zo hebben video's op Facebook 135 procent groter bereik dan afbeeldingen, 60 procent van de kijkers stopt na twee minuten met kijken en 85 procent van de video's wordt zonder geluid bekeken. Verzamel na het plaatsen van jouw filmpje ook eigen data zodat je precies kunt afstellen op de wens van het publiek.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry