Primeur buiten China

Zakenreiziger: je KLM-ticket kun je nu betalen met WeChat Pay

KLM biedt klanten voortaan de mogelijkheid om tickets en diensten te betalen via de online betaaldienst WeChat Pay op KLM.com en WeChat.

KLM is de eerste niet-Chinese luchtvaartmaatschappij die deze betaalmethode via het meest populaire socialmediaplatform van China aanbiedt.

WeChat telt ruim 963 miljoen actieve gebruikers per maand, waarvan er 600 miljoen WeChat Pay hebben geactiveerd. Met deze in de WeChat-app geïntegreerde betaalfunctie kunnen gebruikers snel hun betaling via hun smartphone afronden zonder het platform te hoeven verlaten.

WeChat Pay wordt vrijwel overal in China geaccepteerd. Meer dan 40 procent van alle mobiele transacties wordt op deze manier uitgevoerd. De service is beschikbaar voor alle gebruikers met een Chinese bankrekening.

QR-code

Een KLM-ticket betalen is daarmee eenvoudiger geworden: wanneer de klant via een desktop een ticket via KLM.com boekt en daarbij WeChat Pay als betaalmethode kiest, wordt er een QR-code vrijgegeven. Door het scannen van deze code worden gebruikers naar WeChat Pay doorgeleid. Het bedrag wordt vervolgens afgeschreven en de betaling met succes afgerond. 

Klanten die een ticket via hun mobiel of via de WeChat-app boeken en daarbij WeChat Pay als betaalmethode kiezen, worden automatisch naar WeChat Pay doorgeleid waar ze eenvoudig hun ticket kunnen betalen. Gebruikers hoeven hun betaalpas of credit card maar één keer te koppelen aan WeChat Pay om van de dienst gebruik te kunnen maken.

KLM op WeChat

KLM opende in 2014 een WeChat-account om haar Chinese passagiers diensten, brand content en commerciële aanbiedingen via het platform te kunnen bieden. Sinds mei 2017 kunnen klanten van KLM ervoor kiezen via WeChat hun boekingsbevestiging, incheckmeldingen, boarding pass en vluchtupdates te ontvangen. 

Bijna 25 procent van alle Chinese KLM-klanten die online boeken, ontvangt nu vluchtinformatie via WeChat. KLM ontvangt per week meer dan 8.000 vragen over haar dienstverlening, die voor het grootste deel in het Chinees worden gesteld.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart