Winc: anders denken over wijn

Peter Güldenpfennig
Er zijn bepaalde dranken die gestoeld zijn in cultuur en traditie en hier ook maar moeilijk van loskomen. Whiskey (of whisky, zoals ze in Schotland zeggen) is er zo één. Ook wijn, die ondanks haar globale karakter sterk geworteld is in traditie en cultuur. Dat is waar Winc van losbreekt.

Winc is een in 2012 opgerichte online wijnclub door Xander Oxman en Geoff McFarlane samen met sommelier Brian Smith. Hun doel? Lekkere wijnen van over de hele wereld makkelijk verkrijgbaar maken zodat wijnliefhebbers zonder moeite volop kunnen genieten van zorgvuldig gecureerde wijnen.

Smaakprofiel

Je schrijft je online in en door het beantwoorden van een paar vragen wordt je smaak vastgesteld. Op basis daarvan krijg je een profiel aangemeten waarmee je wijnaanbevelingen krijgt. Door deze te bestellen en vervolgens te beoordelen wordt je profiel steeds beter op jouw persoonlijke smaak aangepast.

Genieten zonder traditie

Hoewel het bij Winc mogelijk is om de ‘typische’ wijnen aan te schaffen is er genoeg te proven voor wijnavonturiers. Hierbij wordt gedeeltelijk en soms geheel de tradities opzij geschoven. Neem Ruza, een rosé in blik bijvoorbeeld, of de donkere maar fruitige Field Theory in een unieke fles. Een leuke manier om wijn te benaderen en dit maakt wijn tevens een relevante drank voor jongeren, die toch liever andere dranken boven wijn verkiezen.

Winc

Wat Winc zo bijzonder maakt, is de speelse, leuke manier waarop wijn gepresenteerd wordt. Laten we eerlijk zijn, wijn is niet de hipste drank ter wereld. Winc wil daar iets aan doen en daar lijken ze behoorlijk in te slagen.

Meer weten of lid worden? Kijk op de website en bekijk onderstaand filmpje over het verhaal achter Winc.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter