Verdrink je in e-mail? Niet met deze truc!

Peter Güldenpfennig
Omkomen in e-mail, er is geen werkend persoon die het niet kent. Maar, hier is een oplossing voor!

Tom Patterson, oprichter van ondergoed- en sokkenfabrikant Tommy John, heeft hier een heel handige oplossing voor. Die oplossing is net zo voor de hand liggend als makkelijk: beantwoord je e-mail gewoon niet.

Klinkt belachelijk? Niet als je er even goed over nadenkt. Ga maar na: elke e-mail die je krijgt en die je ook braaf beantwoordt, vraagt weer om een antwoord. Dat wordt alleen maar erger wanneer er meerdere personen in de CC beginnen met reageren. En voor je het weet kom je om in een tsunami van e-mail.

Check je e-mail tweemaal per dag

Patterson besloot om enkel nog voor 9:00 uur ‘s morgens en na 17:00 uur ‘s middags zijn e-mail te checken. En al snel ontdekte de ondernemer dat het aantal e-mails in zijn mailbox zienderogen slonk. Wel liet hij via automatisch antwoorden weten dat hij enkel op de twee gezette tijden zijn e-mail checkte en wanneer er urgente zaken waren die zijn aandacht verdiende, de afzender moest bellen of een tekstbericht moest sturen.

De CEO vertelt tegenover INC. dat deze wijze van e-mailen niet alleen hem rust geeft, maar ook de afzenders. ‘Het is geweldig voor mensen om te weten dat ik niet tussen 9:00 en 17:00 uur reageer. Ze stoppen met zich af te vragen ‘of ik de e-mail wel gehad heb’ of dat de mail ‘in de spamfolder terecht is gekomen’. Er is een bepaalde mate van zekerheid.’

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter