De beste flexwerkplekken

Van koffietent tot creatieve hotspot: flexwerken op elke plek

ZZP
Bart Remmers
Steeds meer ZZP'ers kiezen voor een plek buitenshuis voor hun werk. Want aan de slag gaan tussen andere mensen inspireert en motiveert vele zelfstandigen. Problemen met het vinden van een juiste plek? De volgende flexwerkplekken zou je eens kunnen overwegen.

Stap op een doordeweekse dag binnen bij een Starbucks of Coffee Company en je ziet ze zeker zitten. Vaak jonge mensen achter hun laptop, koptelefoon op en een leeg koffiekopje naast zich waarvan het laatste restje leut al lang koud is. Blijkbaar zijn de koffietenten perfect voor het geval dat je even buiten de deur van je eigen huis wilt werken aan wat dan ook. Voor de prijs van een bakkie pleur
– of twee – zit je de hele dag in een levendige omgeving.

Charmant, maar zeker niet het meest handige. Voor je het weet zit je in een overvolle zaak en is van rustig werken geen sprake meer. Het is geen nieuws dat de zogenaamde flexwerkplekken als paddenstoelen uit de grond schieten. Zelfs kleine dorpen hebben tegenwoordig een pand waar de ZZP'er met de laptop onder de arm naar binnen kan stappen om de nodige bergen te verzetten. De grootste, bekendste en de meest opvallende plekken waar je aan de slag kunt?

Spaces

In de vorige Baaz magazine kon je nog binnen kijken bij Spaces in de rubriek Dag In Dag Uit. Het bedrijf is opgericht in 2006 en opende in 2008 de allereerste locatie aan de Amsterdamse Herengracht. Het is opgericht met het idee dat werk leuker en interessanter moet zijn, mits je dit doet in een omgeving die je energie geeft en stimuleert. Werken in een mooie omgeving is volgens Spaces niet genoeg, een dynamische community van gelijkgestemden stimuleert ook. Elke Spaces-locatie heeft een businessclub voor digitale nomads, mobiele werkers en freelancers, kantoorruimtes voor bedrijven groot en klein en bijzondere vergaderruimtes. De werkruimtes zijn op drie locaties in Amsterdam te vinden en daarnaast in Den Haag en Rotterdam.
www.spacesworks.com

Tribes

Een andere grote speler op het vlak van flexwerkplekken is Tribes. Een lidmaatschap biedt je ongelimiteerde toegang tot lounges, cafés, restaurants, pop-up winkels, fitness en flexibele werkplekken. Elke locatie is volledig klaar voor gebruik en heeft professionele medewerkers. Kantoren en vergaderruimtes zijn volledig gemeubileerd en voorzien van innovatieve technologie. Dit in combinatie met gratis high speed-internet en wifi en toegang tot VOIP SIP-telefoons. Een serviceteam staat altijd paraat om alle zakelijke behoeften te vervullen.
www.tribes.nl

Seats2meet

Flexwerken leent zich niet alleen voor solistisch werken. Ook flexibel vergaderen en andere bijeenkomsten regelen is mogelijk. Seats2meet is uiterst geschikt. Je boekt er één of meerdere stoelen in een werk- vergader- of kantoorruimte. Flexibele voorwaarden en toegang tot een netwerk met expertise zijn aanwezig. Inmiddels heeft Seats2meet een kleine tweeduizend werkplekken wereldwijd in de aanbieding. Ook in ons land is er genoeg keuze op soms zeer bijzondere locaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van Terschelling, de Yoghurt Barn (!) in Den Haag, La Place Duinrell of de Delftse Poort vlakbij Rotterdam CS?
www.seats2meet.com

Een tweede leven

Steeds meer leegstaande kantoorpanden en andere verweesde ruimtes zijn tegenwoordig het decor voor flexwerkenplekken. Soms in de popupvorm, vaker voor een lange tijd. Mocht je juist neigen naar zo'n uniek en kleinschalig plekje om er regelmatig neer te strijken, dan is het aanbod groot. Ga online, tik 'flekwerkplekken' in op Google en een wereld aan mogelijke plekken gaat voor je open. Kijk bijvoorbeeld eens op creatievefabrieken. nl voor een verzameling van flexplekken en co-workspaces. In Utrecht actieve flexwerkers moeten eens een blik werpen op deskbookers.com. Overigens hebben bijna alle steden en middelgrote gemeentes wel een site met daarop adresjes en verder advies. Kortom: een geschikte flexwerkplek vinden gaat je absoluut lukken.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart