Ondernemersvertrouwen neemt toe

Transportsector krijgt te maken met omzetstijging

Bart Remmers
De transportsector heeft 4,5 procent meer omgezet in het tweede kwartaal van 2017 dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzetgroei van het eerste kwartaal zet hiermee door. In nagenoeg alle branches groeide de omzet. Ook steeg het aantal bedrijven dat actief is in de transport en logistiek ten opzichte van een jaar geleden met 4,8 procent, meldt het CBS in de kwartaalmonitor transport en logistiek.

De omzet van de expediteurs groeide met ruim 7,5 procent het sterkst. Bij de koeriers, het goederenwegvervoer, de luchtvaart en de binnenvaart steeg de omzet met 5 procent of meer. 

De laad-, los- en overslagbedrijven waren de enige bedrijven binnen de transportsector die het zonder omzetgroei moesten doen. Deze deelbranche behaalde nagenoeg dezelfde omzet als een jaar geleden.

Ondernemersvertrouwen transportsector 

Het ondernemersvertrouwen in de transportsector was met +7,5 aan het begin van het derde kwartaal nagenoeg even hoog als een kwartaal eerder. De sentimentsindicator staat nog steeds op een hoog niveau in vergelijking met voorgaande jaren. 

Ten opzichte van een kwartaal eerder zijn ondernemers minder positief over de omzetontwikkeling in de afgelopen drie maanden. Daarentegen zijn zij positiever over de omzetverwachting voor komend kwartaal en over de ontwikkeling van het economisch klimaat.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart