'Amicus brief' wordt groter

Tesla en SpaceX sluiten zich aan bij juridisch document tegen inreisverbod

Berry Zwets
De bedrijven Tesla en SpaceX, waar Elon Musk CEO is, sluiten zich aan bij het juridisch document dat eerder ingediend werd door de techsector uit protest tegen het inreisverbod van Amerikaans president Donald Trump.

Techsector

De twee giganten ontbraken oorspronkelijk in de zogeheten ‘amicus brief’ die gebruikt kan worden in de zaak om het opschorten van het inreisverbod. Een rechter besloot eerder dat die maatregel niet meer mocht gelden, maar daar ging de regering tegen in beroep.

Grote bedrijven als Apple, Google, Facebook, Netflix, Airbnb, Intel, Snapchat en Uber ondertekenden de brief. Musk is onderdeel van twee adviesraden van Trump waar hij veel kritiek op kreeg. De Tesla- en SpaceX-directeur verdedigde zich door te stellen dat het land beter af is wanneer niet alleen extremisten de president adviseren.

Statement

Tegenover The Verge laat een woordvoerder van Tesla weten dat ‘zodra we het document zagen, we erop stonden om eraan toegevoegd te worden.’ SpaceX werd daar dus ook tegelijkertijd aan toegevoegd.

Volgens de bedrijven kenmerkt Amerika zich door zijn fundamentele inzet om immigranten te verwelkomen. Ook zijn werknemers afkomstig uit de oorspronkelijk verboden landen Iran, Irak, Jemen, Somalië, Libië, Syrië en Soedan belangrijk voor de techsector.

De rechtszaak over het inreisverbod zal dinsdag worden hervat. Het is niet bekend wanneer de uitspraak volgt.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry