Mogelijkheden en risico’s in Mexico

Studenten onderzoeken ondernemersklimaat Mexico

Bart Remmers
Aankomende zomer zullen 18 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam afreizen naar Mexico.

Onder de vlag van het International Research Project (IRP) zullen zij voor verschillende bedrijven de kansen, mogelijkheden en risico’s in Mexico onderzoeken.

Het International Research Project (IRP) reist jaarlijks naar een opkomende economie om hier onderzoek te doen voor Nederlandse bedrijven. Dit jaar staat Mexico op de planning. Er is gekozen voor Mexico om hun strategische locatie, aantrekkelijk investeringsklimaat en het land is rijk aan grondstoffen. 

In 2017 staan de maanden juni, juli, september en oktober in het teken van het exploreren van internationale mogelijkheden. Op dit moment is het IRP nog benaderbaar voor het uitvoeren van onderzoek. 

Studenten aan het roer in Mexico

Het onderzoek wordt uitgevoerd door 18 studenten. Het gehele project ligt in de handen van hen. Van het werven van opdrachtgevers, medestudenten tot aan het benaderen van begeleidende professoren van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit van Amsterdam word door hen gecoördineerd en uitgevoerd. 

Iedere student heeft een andere – business gerelateerde – achtergrond. Hierdoor is het IRP in het bezit van een multidisciplinair kennisaanbod en kunnen er veel verschillende type onderzoeken worden aangeboden. 

In het verleden heeft dit project zich meerdere malen bewezen op het gebied van procesoptimalisatie, leveranciers/afnemers, samenwerkingsverbanden, marktanalyses en concurrentie analyses. Op deze manier kan deze stichting binnen vier maanden relevante en praktische inzichten leveren voor ieder bedrijf. 

'Het IRP slaagt erin om een win-win situatie te creëren: praktisch onderzoek voor de bedrijven en een onvergetelijk leerzame tijd voor ons studenten!', vertelt Tessa Nooteboom, student MSc International relations.

 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart