Eigen selectie uit een ruim leeraanbod

Scale-up Studytube haalt miljoenen op

Bart Remmers
De Nederlandse scale-up Studytube heeft €2 miljoen groeikapitaal opgehaald bij Vortex Capital Partners en zijn bestaande investeerder henQ.

Gelijktijdig kondigt de snelgroeiende jonge onderneming het Medewerker Ontwikkelingsplatform aan waarmee Studytube zich toelegt op de totale ontwikkeling van medewerkers binnen organisaties.

Leren makkelijk maken

Met de nieuwe investering kan Studytube het platform verder ontwikkelen. 'De wereld verandert snel en organisaties hebben moeite bij te blijven,' zegt Homam Karimi, CEO en medeoprichter van Studytube. 'Om de toekomstbestendigheid van organisaties te waarborgen, is het ontwikkelen van vaardigheden van medewerkers belangrijker dan ooit. Deze trend maakt dat de wijze waarop leren binnen organisaties is vormgegeven toe is aan verandering. Het leeraanbod is vaak versplinterd en sluit niet aan op hoe moderne professionals leren. Zij verlangen naar één overzichtelijke leeromgeving waarbinnen zij de regie hebben over hoe, wanneer en vaak ook wat ze leren. Dat is precies wat Studytube mogelijk maakt.'

Met de continue behoefte aan nieuwe kennis en het opkomen van nieuwe leervormen zoals online, micro- en blended trainingen, wordt het aanbieden van een passend leeraanbod steeds flexibeler maar ook complexer. Studytube biedt in de vorm van het Medewerker Ontwikkelingsplatform één plek voor het aanbieden, beheren én monitoren van al het leren binnen een organisatie. 

Eigen selectie Studytube

Organisaties maken met Studytube hun eigen selectie uit een ruim leeraanbod van 25.000 micro-, online, blended en klassikale trainingen. Met behulp van de auteurstool kunnen zij dit aanbod uitbreiden met bedrijfsspecifieke trainingen. Het Learning Management Systeem helpt organisaties de leeractiviteiten van hun medewerkers aan te sturen en te volgen. Het LMS heeft als belangrijkste eigenschappen een standaard inkoopproces voor klassikale trainingen, een automatische goedkeuringsflow voor nieuwe trainingsaanvragen en rapportages om het rendement op leren inzichtelijk te maken. 'Onze oplossing is gebruiksvriendelijk en leidt tot een besparing op zowel kosten als tijd.'  

Begonnen in studentenkamer

In 2010 is Studytube opgericht in de studentenkamer van CEO Homam Karimi, toen hij samen met medeoprichter Gerhard Riphagen aan de Universiteit van Maastricht studeerde. De startup was in de eerste instantie opgezet als online studiecoach voor rechten- en economiestudenten, maar groeide al snel uit tot een ‘Netflix voor bedrijfstrainingen’. Inmiddels heeft Studytube meer dan 40 medewerkers en ruim 200.000 gebruikers. Er zijn al meer dan honderd organisaties bij Studytube aangesloten, waaronder de Hogeschool Utrecht, Manpower Group, BMC, Crédit Agricole en Zorg en Zekerheid.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart