Netwerken zonder borrels: 7 alternatieven
Zeven alternatieven voor netwerkborrels

Netwerken zonder borrels: 7 alternatieven

Redactie Baaz

Netwerkborrels zijn een geweldige manier om contacten de werven en deze te onderhouden. Helaas zijn ze niet voor iedereen weggelegd. Werkt deze manier van netwerken totaal niet voor jou? Probeer dan eens een van deze alternatieven

1. Meetup

Meetup is een Engelse website waar mensen lokale bijeenkomsten organiseren, ook in Nederland. Dit zijn vaak kleine groepjes die afspreken in bijvoorbeeld een café. De onderwerpen van deze afspraken verschillen per groep, maar je kunt filteren op je eigen voorkeuren. Zo vind je makkelijk groepjes mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde als jij. Je hoeft niet per se met zaken bezig te zijn, er zijn ook veel groepen die op hobby’s gericht zijn. Op deze manier heb je automatisch iets om over te praten en is het ijs gebroken. Bovendien zijn deze meetups, zakelijk of niet, vaak informeel wat de sfeer net wat relaxter maakt.

2. Seats2meet

Werken terwijl je op je trein zit te wachten. Met een laptop op schoot is dat natuurlijk mogelijk, maar dat is zeker niet ideaal. Een beter idee is een bedrijf als Seats2meet. Dit is een kantoor waar je tussendoor kunt werken. Je reserveert een stoel en gaat aan het werk. Lekker simpel en handig. Bovendien betaal je per stoel en kunt annuleren tot 24 uur van tevoren. Wat valt er dan te netwerken? Natuurlijk zit je niet in je eentje op het kantoor te werken, dus potentiële connecties zat. Maar als je bij Seats2meet wilt werken, moet je je ook aanmelden op hun netwerk. Daar vul je in wat je werkveld is en waar je mee bezig bent. Dit kun je ook zien van anderen en zo kun je mensen leren kennen.

3. Networkr

Je kent Tinder vast wel, die app waarbij je naar rechts veegt om iemand leuk te vinden en naar links om hem of haar af te wijzen. Networkr is net zoiets, maar dan voor de professionele wereld. Je ziet profielen van verschillende mensen en je maakt connecties met degene die interessant vindt. Als er een match is, dus de ander vindt jou ook interessant, krijg je een notificatie. In dat geval kan je dit persoon meteen toevoegen op LinkedIn of e-mailen.

4. Mindz

Met Mindz is het mogelijk om connecties te maken met iedereen die je interessant lijkt. De online community lijkt daarin ietwat op LinkedIn, maar het doet zoveel meer. Je kunt vragen stellen aan andere professionals, wiki’s uitwisselen, evenementen organiseren en naar die van anderen toegaan. Dat begint allemaal met een connectie online, dus als je elkaar in het echt ziet, heb je al wat om over te praten.

5. Vrijwilligerswerk

Naast dat vrijwilligerswerk voldoening geeft, is het ook een perfecte manier om mensen te ontmoeten. En om alle vooroordelen maar direct even de wereld uit te helpen: lang niet alleen hippies doen dit werk. Onder deze mensen kan net het contact zitten dat je nodig hebt en omdat je samenwerkt heb je meteen ook iets gemeen.

6. LinkedIn

LinkedIn staat met name bekend als online cv. Tegenwoordig kun je er veel meer mee, zoals mensen ontmoeten. Ook op LinkedIn zijn er groepen aanwezig, vergelijkbaar met Facebook, waar mensen over hun vakgebied en interesses praten. Door deze groepen kun je makkelijk contact leggen door bijvoorbeeld ergens eens een berichtje onder te plaatsen. Heb je contact gelegd met iemand en diegene toegevoegd aan je netwerk, dan ben je meteen op de hoogte van waar hij of zij mee bezig is.

7. Twitter

Twitter is uitgegroeid tot veel meer dan alleen maar nutteloze berichtjes sturen vanaf de wc. Als je de juiste mensen volgt, wat wel even zoekwerk vergt, komen er allerlei klussen, opdrachten en nog veel meer langs. Op Twitter zitten bijna 250 miljoen gebruikers en gegarandeerd een groep met dezelfde interesses als jij. Contact leggen via een computer gaat voor velen vaak makkelijker dan in het echt en voor je het weet is je netwerk vele malen groter.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie