Laat het je succes niet beïnvloeden

Nachtmensen kunnen prima functioneren in 9-tot-5 maatschappij

Berry Zwets
Het kan voor veel personen een probleem zijn wanneer zij beter functioneren in de avond en nacht. De ideeën komen immers pas wanneer de maan aan de lucht staat. Toch hoeft de 9-tot-5 maatschappij hun succes niet in de weg te staan.

Door de volgende vier disciplines van zakenblad Entrepreneur aan te brengen in je leven, vormt jouw nachtpatroon geen obstakel meer.

Gedisciplineerde nacht routine

Wanneer iedereen in jouw huis ligt te slapen, kun jij je inspiratie loslaten om progressie te boeken voor jouw bedrijf. Nu jouw gedachten helder zijn ga je de agenda voor morgen af en rangschikt taken op prioriteit.

Genoeg uitvoeren in de ochtend

Omdat je ’s avonds al het één en ander al gedaan hebt, hoef je niet de eerste op het kantoor te zijn. Forceer jezelf echter om uit bed te komen zodat je ook in de ochtend verplichtingen kunt afronden. Stress voor de rest van de dag wil je voorkomen.

Op kantoor voer je uit

Het moment dat je achter jouw bureau op werk plaatsneemt, dien je maar één gedachte in je achterhoofd te houden: nu moet het gebeuren. Zie jezelf als iemand die hard werkt en opbloeit zodra de zon ondergaat.

Inspiratie ieder uur volgen

Ga niet allerlei manieren verzinnen om in slaap te komen. Als je niet kunt slapen dan lukt het simpelweg niet. En als nachtmens ben je nou eenmaal creatiever op dit moment van de dag. Gebruik die creativiteit dan ook.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry