Motivatie: de sleutel tot succes in 2017

Motivatie: de sleutel tot succes in 2017

Jasper van Bladel
Het begin van een nieuw jaar is traditioneel een moment om nieuwe plannen te maken voor je bedrijf. Uitdagingen, doelen en targets liggen weer helemaal open. Aan de slag! Maar, waar vind je de motivatie als die gaandeweg het jaar verder te zoeken is?

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, uitdagingen en doelen. Vol goede moed kijkt de ondernemer naar de toekomst, zichzelf een jaar vol successen schetsend. Echter, zoals altijd, heb je als ondernemer ook met tegenvallers te maken. Een deal gaat niet door, of je grijpt net naast een kans. Kan gebeuren en het hoort natuurlijk ook bij het bedrijfsrisico, maar hoe laat je jezelf niet kisten? Hoe houd je zicht op die kansen, doelen en het succes?

Motivatie

De sleutel zit hem in inspiratie en in motivatie. Want inspireren en vooral geïnspireerd worden, dat wil iedereen. Het mooi is: inspiratie is overal te vinden. Een goed boek lezen, een interessante documentaire kijken, een gesprek op straat: het kan je allemaal inspireren om nieuwe kansen met beide handen aan te pakken. Inspiratie is overal te vinden, maar het is de kunst om een manier te vinden waarop je te allen tijde bij die inspiratie kunt. Inspiratie en motivatie op recept, kort gezegd. Als je weet hoe je die inspiratie en de daaruit voortvloeiende motivatie snel en efficiënt kunt bereiken, is het gemakkelijk om  deze eigenschappen te gebruiken.

Vlakbij

Iedere ondernemer heeft wel een boek, tekst, film, toespraak of muziekstuk dat je eraan herinnert waarom je ooit begonnen bent met wat je nu doet of laat zien hoe je in het leven staat. Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om snel een video of een tekst op te zoeken die je inspireert, houd deze waardevolle daarom vlakbij (bijvoorbeeld als bookmark of in een mapje op je bureaublad). Iedere keer als je even wat minder gemotiveerd bent kun je dan snel even kijken. Je zult zien dat het helpt, door dat filmpje of het muziekstuk weet je weer wat nu eigenlijk de essentie is.

Op deze manier kun je tegenvallers verwerken en vind je keer op keer je motivatie weer terug om iets moois van je werk te maken.  

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper