Michelin-restaurant zet vleesloze hamburger als vlees op menukaart

Berry Zwets
Bezoekers van het New Yorkse Michelin-restaurant Public kunnen voortaan een veganistische burger bestellen die qua smaak identiek is aan een normale hamburger.

De vleesloze burger van Impossible Foods is populair onder investeerders; gezamenlijk staken zij 180 miljoen dollar in het bedrijf. Onder meer Microsoft-oprichter Bill Gates en Google Ventures behoren tot de investeerders.

Als vlees op de kaart

De burger is ook verkrijgbaar bij het eveneens New Yorkse Saxon + Parole, dat net als Public onder leiding staat van topchef Brad Farmerie. Opvallend is dat Saxon + Parole de veganistische burger als vlees op de kaart zet.

‘Farmerie heeft ervoor gekozen om onze burger als vlees te serveren, waarmee de boodschap dat het beste vlees ter wereld niet van dieren hoeft te komen versterkt wordt’, verklaart Impossible Foods-CEO Pat Brown tegenover Business Insider.

Smaak

Om de smaak van echt vlees te realiseren gebruikt Impossible Foods een plantaardige vorm van heemijzer. Dit zorg normaal gesproken voor de rode kleur en smaak bij echt rundvlees.

Onder meer de beroemde kok David Change testte de burger en was in diens Facebook-bericht lovend over de smaak.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry