Ook The Ocean Cleanup genomineerd

Lexus op zoek naar de Beste Startup

Bart Remmers
Lexus heeft zich als sponsor verbonden aan een nieuw Nederlands initiatief, de Creative Heroes Award.

Het gaat om een initiatief om creatief talent te signaleren en aan te moedigen. De jury heeft inmiddels 60 genomineerden gekozen uit 200 inzendingen. In de hoofdcategorie NEXT GENERATION reikt Lexus de ‘Beste Startup’-prijs uit. 

De Creative Heroes Award is bedoeld als aanmoediging van creatief talent. De kracht van creativiteit en de menselijke factor staan centraal. De vakkundige jury beoordeelt in vier hoofdcategorieën het design, maar vooral het proces en de mens hierachter. Deze aanpak is Lexus op het lijf geschreven.

Lexus reikt prijs uit aan ‘Beste Startup’

Er worden prijzen uitgereikt in de hoofdcategorieën Architectuur, Interieur, Product en NEXT GENERATION. In deze categorie zijn er vijf genomineerden voor de prijs van ‘Beste Startup’. Dat zijn:

FEST – Interieurmerk van oprichter Femke Furnee. Zij is in het gat gesprongen tussen Ikea en high-end designmerken.

De mannen van Schuim – Ontwerpstudio voor commercieel vastgoed. Ontwerpen is geen doel maar een middel om tot haalbare en functionele plannen te komen.

Studio Tast – Onderwijsbureau gespecialiseerd in onderwijsinnovatie, met passie voor het ontwerpen van vernieuwende en eigentijdse (les)materialen, platformen en leermiddelen.

The Ocean Cleanup (foto) – Om de plastic soep op te ruimen stopte Boyan Slat met zijn studie en startte The Ocean Cleanup. Hij bedacht een systeem, zocht de juiste specialisten, haalde via crowdfunding 2 miljoen op in 100 dagen en startte het project.

ZEP – Heeft zonnecellen onzichtbaar verwerkt in de keramische dakpannen zodat het esthetisch karakter van een dak intact blijft.


Lexus reikt de prijs uit aan de ‘Beste Startup’. De prijsuitreiking vindt plaats op 29 juni in Undercurrent aan ‘t IJ in Amsterdam, onder leiding van journalist Frénk van der Linden.

Informatie over de genomineerden is hier te vinden.

 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart