Vijfde en nieuwste lid van de E-Klasse familie

Lente in aantocht: de E-Klasse Cabriolet

Bart Remmers
Mercedes-Benz completeert de E-Klasse familie met de nieuwe E-Klasse Cabriolet.

​Deze open vierzitter met klassieke stoffen kap koppelt design aan een hoogstaand comfortniveau voor vier inzittenden en de nieuwste technologie.

​Dit omvat uitgebreide smartphone-integratie met Wireless Charging en sleutelfunctie, een widescreen cockpit en de nieuwste assistentiesystemen. Krachtige motoren en comfortabele onderstellen zorgen voor een sportief-luxueuze rijervaring. Het elektrische windschermsysteem AIRCAP is standaard en optioneel kan de Cabriolet worden voorzien van hoofdruimteverwarming AIRSCARF – voor maximaal comfort bij rijden met open dak. Voor het eerst is de Cabriolet ook leverbaar met vierwielaandrijving 4MATIC.

De nieuwe Cabriolet is het vijfde en nieuwste lid van de E-Klasse familie, die binnen een jaar compleet is vernieuwd. Het merk uit Stuttgart zet met dit model zijn traditie van high-end Cabriolets met klassieke stoffen kap voort.Mercedes

Nauw verwantschap

​Als de stoffen kap gesloten is, lijkt het silhouet van de E-Klasse Cabriolet op dat van de E-Klasse Coupé. De nauwe verwantschap tussen de twee modellen komt ook naar voren in het design van sensuele puurheid. Het design is warm en cool tegelijk en straalt elegantie en intelligentie uit. Uiteraard heeft de E-Klasse Cabriolet ook een heel eigen gezicht, met name als de kap geopend is.

Het opvallende front met laag geplaatste diamond grille en geïntegreerde ster, high-performance led-koplampen (optioneel MULTIBEAM LED-koplampen), scherp gelijnde motorkap met powerdomes en volledig te openen zijruiten benadrukken het dynamische karakter van de Cabriolet.

​De strak gespannen stoffen kap met glazen ruit sluit optisch perfect aan op de gespierd ogende achterzijde. De langgerekte, sensueel vormgegeven schouderpartij en de tweedelige smalle led-achterlichten dragen bij aan de sportieve uitstraling van de vierzitter. Daarnaast doet het licht van de achterlichten denken aan de gloed die een warme vliegtuigmotor uitstraalt. Nieuw is ook de speciale lichtshow voor de bestuurder ter begroeting en ten afscheid.

Onder de kap van de E-Klasse Cabriolet

Met geopende kap valt extra op hoe het exterieur- en  interieurdesign op elkaar aansluiten, waarbij de hoogwaardige details op een unieke manier worden benadrukt. Voor visuele eenheid zorgt het geëloxeerde, gepolijste aluminium (mat aluminium bij de AMG Line) op de A-stijlen en rond de voorruit in combinatie met de sierlijst op de bovenkant van de portieren en een breed sierdeel rond het dakcompartiment. Het derde remlicht met transparante afdekking is op harmonieuze wijze in deze sierlijst opgenomen.
Benz
De bescherming bij het over de kop slaan is speciaal ontwikkeld voor de Cabriolet. Het systeem bestaat uit twee rolbeugels die volledig zijn weggewerkt achter de achterbank en zodoende onzichtbaar zijn. Als de auto over de kop dreigt te slaan, schuiven deze rolbeugels met behulp van pyrotechniek omhoog, waardoor ze samen met de A-stijlen de overlevingsruimte vormen.

Alle innovaties aan boord

Als lid van de huidige E-Klasse familie biedt de nieuwe Cabriolet alle features die we kennen van de E-Klasse Limousine, Estate en Coupé. De actieve remassistent behoort tot de standaarduitrusting. 

Dit systeem waarschuwt de bestuurder in geval van een dreigende aanrijding, zorgt voor een optimale bescherming met noodstopfunctie en voert indien nodig een autonome remingreep uit. Naast langzaam rijdende, afremmende of stilstaande auto’s herkent het systeem ook voetgangers die vlak voor de auto oversteken.

Andere highlights zijn het rijassistentiepakket met de doorontwikkelde afstandspilot DISTRONIC met stuurpilot: deze zorgt niet alleen voor een veilige afstand tot vooruitrijdende auto’s op alle soorten wegdek, het kan deze auto’s voortaan ook automatisch volgen tot een snelheid van 210 km/h.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart