Kia verbaast met de Stinger

Kia verbaast met de Stinger

Jasper van Bladel
Kia is niet het eerste merk dat je associeert met luxe en snelheid, twee kernwaarden van een nieuw model dat toch echt uit het Zuid-Koreaanse Seoul komt. Zie hier de Kia Stinger. 370pk en 510 newtonmeter en een bijzonder atletisch uiterlijk. Dat belooft veel goeds!

De tijden dat Kia een budgetmerk was liggen al een tijdje achter ons, maar het potentieel van deze Kia Stinger rekent wel heel resoluut af met dat verleden. Deze bijzonder fraai getekende bolide is een nieuw model van het Zuid-Koreaanse merk en gaat de strijd aan met sportsedans als de BMW 4 serie Gran Coupe en de Mercedes-Benz CLS.

Achterwielaandrijving

De koets lijkt qua ontwerp op voorgaande auto’s, maar heeft ook invloeden van de zeldzame Fisker Karma. Desondanks zie je er toch ook heel duidelijk het Kia-familiegezicht in terug. Onder de kap vind je een 3,5 liter V6 met automaat die 370 pk op de been brengt. Ook zijn er 510 newtonmeters koppel te vinden in de Stinger GT. Leuk detail: de auto heeft achterwielaandrijving. Later schijnt ook een 2 liter Turbo te komen met 255 pk, die heet dan weer geen GT.

Nederland

Kortom: een veelbelovende auto. Jammer is alleen dat de importeur nog niet weet of wij in Nederland ook kennis gaan maken met de Stinger en Stinger GT. Wij hopen op het beste!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper