Jongere en oudere werknemers meest tevreden over salaris

Helft werknemers niet tevreden over beloning

Slechts 53 procent van de Nederlanders vindt dat zijn inspanningen op het werk voldoende worden beloond.

Gekeken naar sectoren zijn professionals in accountancy (70 procent) en HR (63 procent) het meest tevreden, zo blijkt uit een onderzoek van recruitmentbureau Robert Half onder meer dan duizend respondenten.

Productiemedewerkers weinig tevreden

Dit geldt in iets mindere mate voor medewerkers in finance (58 procent), IT (58 procent) en administratieve functies (55 procent). In een aantal sectoren is minder dan de helft van de ondervraagden te spreken over het salaris. Met name productiemedewerkers (44 procent), horecapersoneel (48 procent) en het veelbesproken onderwijspersoneel (49 procent) zijn niet tevreden. 

Wat opvalt is dat vooral werknemers in de leeftijd van 35-54 jaar niet tevreden zijn. Slechts 42 procent krijgt naar eigen zeggen loon naar werken. Jongere en oudere werknemers zijn duidelijk beter te spreken over hun salaris. 

Positiever over collega's en vrijheid

Zaken waar Nederlandse werknemers beduidend positiever over gestemd zijn – en die een belangrijke bijdrage leveren aan geluk op de werkvloer, naast salaris – zijn de relatie met collega’s (86 procent), een respectvolle behandeling in de werkomgeving (74 procent), vrijheid in de uitvoer van werkzaamheden (74 procent) en de werk-privé balans (66 procent). 
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart