Eerste resultaat samenwerking is Z.E. Smart Charge

Groupe Renault neemt belang in Nederlandse startup Jedlix

Groupe Renault neemt een belang van 25 procent in Jedlix. Deze Nederlandse startup van Eneco Group is gespecialiseerd in het opladen van elektrische auto’s.

Jedlix en Groupe Renault werken sinds 2015 samen. Dit nieuwe partnerschap is een belangrijke stap om de leidinggevende positie van Renault in het EV-segment te versterken.

Jedlix en Groupe Renault gaan zich richten op de verdere ontwikkeling van producten en diensten voor EV-rijders, waarbij de expertise van Jedlix in de energiesector en die van Renault op het gebied van elektrische aandrijving optimaal worden benut.

Smartphone-app Jedlix

Het eerste resultaat van de samenwerking is de lancering van Z.E. Smart Charge. Deze smartphone-app zorgt ervoor dat de elektrische auto zoveel mogelijk wordt opgeladen met duurzame energie en tegen zo laag mogelijke tarieven. De gebruiker dient een minimum laadniveau van de batterij en de vertrektijd in te voeren, waarna de app de rest van het slimme laadproces regelt.

Door slim te laden en flexibel om te gaan met laadtijden, kan de belasting van het elektriciteitsnet beter worden gebalanceerd. Gebruikers worden voor hun flexibiliteit beloond met een maandelijkse vergoeding die zelfs kan oplopen tot de kosten van een volledige laadbeurt.

Elektrische Renault-modellen

De app Z.E. Smart Charge is nog voor het einde van dit jaar beschikbaar voor Apple- en Android-gebruikers in Nederland. De rest van Europa volgt later. De elektrische Renault-modellen die sinds september 2017 geproduceerd worden, zijn geschikt voor smart charging.

Groupe Renault neemt belang in Nederlandse startup Jedlix
 

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter