Dienst ondersteunt bij dagtaken

Google lanceert Cloud Search voor G Suite

Berry Zwets
Techgigant Google heeft de nieuwe tool Cloud Search beschikbaar gesteld. Cloud Search is te gebruiken voor het zoeken binnen G Suite-diensten.

Kaarten

Google rolt de dienst uit naar zijn mobiele app en webversie. Cloud Search is vergelijkbaar met Google Now maar richt zich meer op zakelijke gebruikers.

Zo gebruikt de dienst machine learning om kaarten samen te stellen die helpen bij het voorbereiden op werktaken. Het komt daarbij bijvoorbeeld met suggesties voor benodigde bestanden van een evnement. Cloud Search stelt de kaarten samen op basis van in e-mails, evenementen en Drive-bestanden.

Zoeken

Ook kun je de app gebruiken voor het zoeken naar collega’s binnen het bedrijf. De zoekresultaten tonen contactinformatie, evenals evenementen en bestanden die jullie gemeen hebben. De gebruiker kan vanuit deze pagina een e-mail sturen, Hangout starten of bellen.

Oorspronkelijk onthulde Google Cloud Search als Springboard. Het is de bedoeling dat er meerdere mogelijkheden naar de dienst komen door middel van derde partij-applicaties.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry