Leven wordt makkelijker

Dit zijn de trends in fintech

Berry Zwets
Bij het denken aan financial technology, vaak afgekort tot fintech, komen vaak ideeën van hippe startups boven drijven. Ze richten zich op het verstrekken van financiële diensten aan zakelijke partijen.

Dat gebeurt op een innovatieve manier met applicaties en websites. Maar wat zijn de trends binnen de fintech eigenlijk? Zakelijk platform Inc. zette er vier op een rij.

Eenvoud van creditmonitoring

De cyberbedreiging en media-aandacht voor creditcardfraude nemen toe. Consumenten schreeuwen daarom om een eenvoudige en handige manier om hun credit te controleren. Sommige bedrijven bieden zelfs gratis checks en monitordiensten om de klant te informeren.

Intuïtive budgetapps

Dankzij applicaties die zich richten op budgetteren, is financiën beheren eenvoudiger dan ooit. Populaire apps als Mint, Mvelopes, Unsplurge en YNAB hebben dit eens zo saaie werk weer hip en toegankelijk gemaakt.

Financiële diensten toegankelijker

In het verleden was het noodzakelijk om tijdens de zoektocht naar nieuwe financiële producten een bank te bezoek. Het verhaal was vaak moeilijk te volgen, maar dankzij allerlei online diensten en websites is het eenvoudig om het beste voor jouw situatie te vinden.

Zelf belastingaangifte doen

In 2017 is het niet vreemd om zelf de belastingaangifte in te vullen. Zo’n ingewikkeld proces was als gewone burger vijftien jaar geleden haast niet te doen. De belastingdienst vult voortaan een grote deel zelf in en sommige tools maken het nog eenvoudiger.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry