Overweeg eens iets anders

Dit zijn de alternatieven voor een fulltime financieel directeur

Iedere slimme bedrijfseigenaar weet waar de uitgaven wel of niet naar toe dienen te gaan om het optimale rendement te behalen. Maar wanneer financiën een grote taak worden, is financiële hulp gewenst. En die hoeft niet altijd van een fulltime financieel directeur te komen.

Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat jouw bedrijf niet genoeg middelen heeft om zo'n persoon aan te nemen. De volgende opties, samengesteld door zakenblad Entrepreneur, zijn dan een goede optie.

Een virtuele financieel directeur

Veel zaken worden tegenwoordig online gedaan, zo ook financiële planning. Er zijn dienstverleners beschikbaar die op afstand financiële hulp en begeleiding aanbieden. Dit loopt uiteen van een enkel accountant tot een heel team aan accountants.

Businessplan- en voorspelsoftware

Een accountant brengt de nodig kosten met zich mee waardoor kleinere bedrijven ze vaak niet kunnen veroorloven. Voor hen is er speciale software beschikbaar die data analyseert om kennis van het bedrijf en diens toekomst te leveren. LivePlan, PlanGuru en Strategy zijn voorbeelden van dit soort software.

Parttime- of interim financieel directeur

Een parttime financieel firecteur is de oplossing voor bedrijven die daadwerkelijk de kennis van hem nodig hebben, maar qua uitgaven niet een fulltimer aan kunnen nemen. Een interim financieel directeur biedt op zijn beurt uitkomst aan bedrijven die een andere financieel directeur zoeken.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry