Meer dan leuke weetjes...

De Google Maps-trucs die je waarschijnlijk niet kent

Berry Zwets
Navigatiedienst Google Maps is er niet alleen om je naar de juiste plek te brengen, maar ook bijvoorbeeld om te bekijken hoe de straat er in het echt uitziet. Sinds de lancering in 2005 zijn er tal van dit soort mogelijkheden en functionaliteiten toegevoegd.

Veel van die functies zijn onbekend bij de gemiddelde gebruiker. PCMag publiceerde een uitgebreid artikel met de mogelijkheden en functionaliteiten van Google Maps, waartoe onder andere de volgende drie behoren.

Meerdere stops

Als je van punt A naar punt B rijdt met een reistijd van zo’n zes uur, wil je onderweg wel een paar keer stoppen. Door op de drie puntjes rechts naast het vertrekpunt en de bestemming te klikken, kun je verschillende tussenbestemmingen invullen.

Tijdreizen

Wanneer de gebruiker zich in Google Street View bevindt, is er in sommige gevallen de mogelijkheid om de straat op meerdere datums uit het jaar te bekijken. Dit kan door links bovenin het venster op de datum te klikken.

Zoeken

Soms zijn er momenten waarop je behoefte hebt aan een drankje. In dat geval kan je op cafés zoeken om alle nabijgelegen bars te vinden. De functionaliteit werkt ook bijvoorbeeld met een McDonald’s of een boekenwinkel.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry