Cultauto krijgt make-over

Citroën toont de E-MEHARI ‘Styled by Courrèges’

Bart Remmers
Citroën presenteert binnenkort de in een gelimiteerde oplage gebouwde E-MEHARI ‘Styled by Courrèges’.

Deze nieuwe versie van de 100% elektrische 4-zits cabriolet biedt volgens de fabrikant nog meer praktisch gebruiksgemak en is nog hipper en is het resultaat van een samenwerking tussen twee iconische Franse merken die synoniem zijn voor Franse creativiteit en elegantie en staat voor innovatie, vrijheid en verantwoordelijke mobiliteit. 

Het exterieur van de nieuwe CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges is voorzien van een vaste hard top gecombineerd met zijruiten. Het interieur is ook compleet anders vormgegeven met een nieuw dashboard en nieuwe zittingen. De hippe, karaktervolle CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges is de eerste elektrische auto die het predicaat ‘French Origin Guaranteed’ kreeg.

Citroën toont de E-MEHARI ‘Styled by Courrèges’Inspiratie modehuis E-MEHARI 

Van deze uitvoering worden 61 exemplaren gebouwd, verwijzend naar het jaar waarin het modehuis Courrèges werd opgericht. De succesvolle samenwerking tussen Citroën en het modehuis begon in 2016 en leidde tot de gezamenlijke ontwikkeling van een concept car. 

De CITROËN E-MEHARI oogt moderner, terwijl hij nog altijd over een fris design beschikt en een maximale gebruiksvriendelijkheid biedt. Nieuwe features zoals de hard top en de zijruiten, het ‘Easy Entry’ systeem, de centrale deurvergrendeling en de airbag zorgen voor nog meer veelzijdigheid, praktisch gebruiksgemak en  comfort. 
Citroën toont de E-MEHARI ‘Styled by Courrèges’

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart