Aon zet eigen medewerkers voor de klas

Aon zet eigen medewerkers voor de klas

Redactie Baaz
Dat je met heel veel meer kunt sponsoren dan alleen een zak geld, bewijst Aon. Dorine Wekking roept haar werknemers op als presentator of begeleider op te treden tijdens het YES!- programma van Jong Ondernemen.

Jong Ondernemen is een stichting die jongeren tijdens hun opleiding uitdaagt en inspireert om te bouwen aan een ondernemende toekomst. Om dat te bereiken roept directeur Arko het bedrijfsleven op om geld en betrokkenheid te investeren in de jonge generatie. Een oproep waar Aon met veel plezier gehoor aan geeft. Als het YES!-programma van Jong Ondernemen dit jaar van start gaat op de Nederlandse middelbare scholen, staan er Aon-medewerkers paraat om hieraan bij te dragen. Althans, dat is het plan van Dorine Wekking. ‘Ik heb net een intranetbericht verspreid en organiseer nu informatiebijeenkomsten om onze medewerkers enthousiast te maken om straks als presentator of begeleider op te treden tijdens het ondernemersprogramma van Jong Ondernemen’, vertelt Dorine. Dat de financiële dienstverlener ervoor kiest om juist deze stichting met geld en kennis te sponsoren, is niet zo vreemd. Dorine: ‘In 2010 hebben wij de Aon Talent Foundation opgericht. Die heeft als doel om jonge talenten met minder perspectief een steuntje in de rug te geven. Onderwijs speelt bij de talentontwikkeling van jongeren een belangrijke rol. Zo kwamen wij bij Jong Ondernemen terecht. Net als wij willen zij een brug slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven’, vertelt Dorine over hun gemeenschappelijke doelstelling.

Als het aan haar ligt, is de kloof tussen beide werelden nu namelijk nog veel te groot. En dat is zonde, stelt ze: ‘Door kinderen al jong te leren wat het is om vanuit je eigen kracht te denken, draag je bij aan een versterking van de samenleving. Het gaat dan niet alleen om leren hoe je een bedrijf runt, maar ook over een ondernemende houding, initiatief tonen, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen daden en weten waar je talenten liggen. Niet alleen ondernemen dus, maar écht ondernemend zíjn. Dat soort eigenschappen zijn heel waardevol en komen bij de programma’s van Jong Ondernemen aan bod. Mede door te ervaren in plaats van erover te lezen.’

Over of haar medewerkers straks wel wat te vertellen hebben aan de leerlingen, hoeft Dorine zich geen zorgen te maken. Aon is immers specialist op het gebied van verantwoorde risico’s nemen en helpt bedrijven daar dagelijks bij. ‘Dat is de kern van ondernemerschap’, zegt ze. ‘Door risico’s af te wegen en zo goed mogelijk af te dekken, stel je mensen in staat om te ondernemen en hun bedrijf duurzaam te ontwikkelen.’ Om bij de doelstellingen van de Aon Talent Foundation te blijven, kiest Dorine ervoor om haar werknemers te koppelen aan een middelbare school in een achterstandswijk. Het doel is om 360 leerlingen toegang te geven tot het programma, waarvoor Aon ook een financiële bijdrage levert. Of ze al enthousiaste reacties vanaf de werkvloer heeft ontvangen? ‘Dat gaat nu blijken. Maar uit eerdere projecten weet ik dat er zeker animo is voor dit soort programma’s. Gelukkig werken er in totaal 1700 mensen bij Aon in Nederland, dus voldoende potentieel.’

Stichting Jong Ondernemen en YES!

Jong Ondernemen is een ondernemende stichting die het mogelijk maakt dat jongeren tijdens hun opleiding gaan ondernemen. De stichting heeft programma’s over de hele leerlijn van primair tot universitair onderwijs. Voor het voortgezet onderwijs zijn er YES! en Junior Company. Het eerste programma is bedoeld voor de onderbouw, het tweede voor de bovenbouw. YES!, ofwel Young Entrepreneurs in School, is een realistische kennismaking met ondernemerschap. Jongeren leren samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en verantwoording afleggen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie