Alles over het familievermogen

Alles over Nederlandse familievermogens nu gebundeld in een boek

Tiewen Visser
Geen onderneming is zo intiem als een bedrijf tussen bloedverwanten. Nederland telt veel familiebedrijven die zo'n 10.000 familievermogens van meer dan 5 miljoen euro opleveren in Nederland.

Financieel dienstverlener Providence Capital lanceerde afgelopen maandag het boek ‘Familievermogen’ waarin 35 experts hun licht laten schijnen over dit thema. 

Motor Nederlandse economie

“Familiebedrijven zijn de motor van de Nederlandse economie en zorgen ervoor dat families in Nederland steeds meer vermogen opbouwen. Het beheer en aansturing van dit vermogen is te vergelijken met het runnen van een professioneel bedrijf. Maar een naslagwerk m.b.t. familievermogens ontbrak tot nu toe", zegt Senior Partner en medeoprichter van Providence Capital, Reyer Hulstein. 

Ingewikkelder dan gedacht 

Volgens Hulstein zijn onderwerpen als fiscaliteit en de opvolging binnen een familiebedrijf veel ingwikkelder dan vaak wordt gedacht. “Het beheer van een familievermogen doe je er niet zomaar bij. We hebben met het boek ’Familievermogen’ het eerste echte naslagwerk op dit terrein gemaakt en zijn de schrijvers hier enorm dankbaar voor.” 

Team van experts

Onder die schrijvers zitten hoogleraren en andere experts als prof. dr. Frans Sonneveld (successiewet en estate planning) de , prof. dr. Peter Kavelaars (fiscale economie) en mr. Raya Oranje-Jorna (Van Hilten advocaten & mediators).

Het boek 'Familievermogen' is te bestellen via www.providencecapital.eu/familievermogen en moet 29,95 euro kosten. 

afbeelding van Tiewen Visser

Tiewen Visser | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Tiewen