Verder dan alleen accommodatie

Airbnb investeert 13 miljoen in restaurant-app Resy

Redactie Baaz m...
Veel bedrijven doen investeringen in de populaire particuliere huisverhuur-app Airbnb, maar nu doen ze zelf een grote investering. Airbnb zal 13 miljoen dollar in Resy investeren, een app waarmee je kunt reserveren in een restaurant.

Airbnb investeert 13 miljoen in restaurant-app Resy

Airbnb wil Resy de komende maanden gaan integreren in de eigen app. Airbnb CEO Brian Chesky zegt dat ze een meer volledige ervaring willen bieden aan reizigers, en het vinden van een goed restaurant en er een reservering te plaatsen is daar een belangrijk onderdeel van. Ze verleggen daarmee de focus van alleen de accommodatie naar de gehele reis.

Resy 

Resy is momenteel actief in 50 Amerikaanse steden waar je in 1000 verschillende restaurants kunt reserveren via de app. Sinds de introductie in 2014 heeft de restaurant-app, die het onder ander op moet nemen tegen het populaire SeatMe, zo’n twee miljoen dollar aan investeringen ontvangen. Airbnb heeft iets meer binnengekregen, namelijk drie miljard. De waarde van de huisverhuur-app wordt momenteel op 30 miljard geschat.
Resy app

Regels 

Het gaat de laatste tijd echter wel wat slechter met Airbnb. Een aantal steden, waaronder Amsterdam, Londen en Parijs, hebben de regels met betrekking tot het verhuren van je huis of appartement via Airbnb aangescherpt. Zo mag je in Amsterdam je huis niet meer dan 60 dagen per jaar verhuren en niet aan meer dan vier personen tegelijkertijd. Overtreed je deze regel, dan zal Airbnb je advertentie(s) verwijderen of pauzeren.


Lees ook: Airbnb gaat strijd aan met discriminatie