Maak geen fout meer!

9 manieren om als startup het juiste personeel aan te nemen

Berry Zwets
Personeel aannemen is moeilijk, maar voor startups is dat nog moeilijker. Een verkeerd personen kiezen kan als jong bedrijf namelijk desastreus zijn. Je bent daarom extra voorzichtig met wat je in huis haalt.

Om je te helpen bij het wervingsproces kwam zakenblad Entrepreneur met een aantal suggesties. Door die te volgen heb jij straks wel de goede werknemer in huis gehaald.

Zo vind je een getalenteerd werknemer

In de begin dagen zul je niet de financiële middelen hebben om iemand aan te nemen. Creëer daarom een bedrijf met een goede missie en visie die de sollicitant enthousiasmeert.

Door te kiezen voor een fan haal je een persoon in huis die harder werkt dan anderen. Ook zijn zij een goed middel voor mond-tot-mondreclame.

Als het moeilijk is het juiste talent te vinden in de nabije omgeving, probeer dan eens wat verder dan je eigen stad te kijken.

Het woord van je huidige werknemers is waardevoller dan vacaturetekst. Zorg ervoor dat jouw bedrijf fantastische is om in te werken.

Eén van de redenen dat sollicitanten bij een bepaald bedrijf willen werken is de populariteit van het merk. Laat daarom de groeipotentie van jouw beginnend merk zien.

Getalenteerde mensen willen met getalenteerde mensen werken. Een talent mag je daarom niet zomaar laten vertrekken.

Topmedewerkers zijn niet geïnteresseerd in saaie projecten. Geef ze daarom voortdurend grote, stimulerende en ambitieuze uitdagingen.

Wees open over jouw nieuwe bedrijf door er online over te berichten. Deel jouw lessen bijvoorbeeld op een blog.

Je kunt jouw talentenpool ook ontwikkelen door veel netwerkevenementen te bezoeken en speeches te geven.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry