Boost your confidence

7 dingen die zelfverzekerde mensen níet doen

Redactie Baaz m...
Het is bewezen dat je met zelfverzekerdheid een heel eind kunt komen in het leven. Nu is niet iedereen zo zelfverzekerd als bijvoorbeeld rapper Sjors die denkt dat hij een goede rapper is, maar je kunt wel makkelijk een paar slechte eigenschappen achterwege laten.

Deze 7 dingen doen zelfverzekerde mensen absoluut niet:

Excuses maken
Je moet in jezelf geloven. Het heeft namelijk totaal geen zin om meteen al hardop te zeggen dat je iets niet kunt. Probeer het gewoon.

Opgeven
Als je tegen een probleem oploopt kun je dit beter zien als een obstakel op de weg naar succes. Geef daarom niet op en zoek uit hoe je het op kunt lossen.

Wachten op toestemming
Waarom zou je wachten tot iemand zegt of je iets moet gaan doen? Doe het gewoon! Als zelfverzekerde mensen zien dat er iets gedaan moet worden, doen ze het meteen.
Zelfverzekerde vrouw

Aandacht vragen
Het is veel effectiever om jezelf te zijn dan te doen alsof je iemand anders bent om daarmee meer aandacht te krijgen. Een goede houding is heel belangrijk en zelfverzekerde mensen weten precies wat voor houding ze moeten aannemen in een bepaalde situatie.

Vragen om bevestiging
Je moet zelfverzekerdheid niet verwarren met narcisme. Een zelfverzekerd persoon zal niet vragen om de bevestiging dat ze een goede prestatie hebben geleverd. Ze trekken zich aan de andere kant ook niks aan van vervelende kritiek. Geef jezelf die bevestiging, maar vraag het niet van anderen.

Uitstellen
Niet uitstellen, gewoon niet doen.

Oordelen
Het is veel beter voor je gemoedstoestand om de positieve kant van mensen te zien. Oordeel daarom ook niet te snel maar kijk naar wat een persoon te bieden heeft. Er is altijd wel iets positiefs te noemen.

Voor wie nog niet bekend is met Rapper Sjors, neem eens een kijkje op zijn YouTube-kanaal.

Lees ook: 5 verrassende kwaliteiten van succesvolle leiders