Laat ze niet lopen

4 manieren om werknemerservaringen te personaliseren

Berry Zwets
De tevredenheid van werknemers is wat een bedrijf maakt of breekt. Wanneer ze het naar hun zin hebben zal dat de productiviteit ten goede komen en verlaat het personeel jou niet zomaar. Hoe kan jij daar voor zorgen?

De beste manier om de werknemerservaring te verbeteren is volgens zakenblad Entrepreneur hen een gepersonaliseerde ervaring bieden. Dit kan op de volgende vier manieren.

Talentprogramma

Het personeel motiveer je door het opzetten van een talentprogramma. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met leren en groei. Bouw een regeling in dit programma zodat je dit talent laat doorstromen binnen jouw onderneming.

Beloon

Mensen vinden het van nature fijn om te weten hoe ze het doen op het werk. Door dit te erkennen bevorder je communicatie en structuur binnen het bedrijf. Een beloningssysteem invoeren zal een extra motivatie oproepen.

Evaluaties

Sommige bedrijven wachten een jaar met een een-op-eengesprek voor het evalueren van de werknemersprestaties. Wat vaker privé met personeel spreken kan veel los weken. Misschien blijken ze wel dringend hulp nodig te hebben.

Relaties

Werknemers zijn meer dan alleen een bezit. Investeer tijd in ze door bijvoorbeeld te praten over hun kinderen of hobby’s. Ook de band met collega’s bevorderen is noodzakelijk, dus organiseer wat vaker evenementen buiten het werk om.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry