Sluit risico's uit

4 manieren om je bedrijf tegen cyberaanvallen te beschermen

Berry Zwets
Iedere dag weer neemt het risico van een cyberaanval toe. Het is voor jouw bedrijf dan ook uitgesloten om geen plan te hebben. Je moet voorbereid en verantwoordelijk zijn wanneer een hacker jou eenmaal bereikt.

Om je daarbij te helpen kwam zakenblad Entrepreneur op zijn website met vier gemakkelijk manieren om je te beschermen tegen cyberaanvallen.

Ken de risico’s

Als ondernemer wil je zicht hebben op de manieren waarop hackers toegang tot je systemen kunnen krijgen. De beste manier om dit te doen is door je goed te laten informeren over cyberfraude en de bedreigingen door een expert.

Versleutel data

Van bankgegevens tot sofinummers; hackers zijn voortdurend op zoek naar standaardinformatie die bedrijven bezitten. Zorg ervoor dat deze data altijd versleuteld zijn. Houd de encryptietools die standaard meegeleverd worden met het besturingssysteem ingeschakeld zijn.

Verzeker dat hardware beveiligd is

Het is een feit dat de meeste cyberaanvallen optreden wanneer fysiek elektronische apparatuur gestolen wordt. Het hoeft dus helemaal niet via een computersysteem zelf te komen. Wees deze fout voor door computers vaste te maken aan en bureau en serverruimtes af te sluiten.

Maak veiligheid onderdeel van bedrijfscultuur

Het kan niet zo zijn dat jij de enige bent die er wat aan doet om bedrijfs- en klanteninformatie veilig te houden. Ook jouw werknemers moeten zich ervan bewust zijn dat ze risico’s lopen. Zorg ervoor dat zij voortdurend hun ogen openhouden voor dergelijke bedreigingen.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry