Dit vragen werkgevers van ze

4 essentiële vaardigheden voor millennials

Berry Zwets
Vaardigheden als leiderschap, communicatie en samenwerken zijn van alle tijden en gelden eigenlijk voor iedere werknemer. Van een millennial worden echter specifieke kwaliteiten verwacht. Dit zijn de vier vaardigheden die een millennial dit jaar dient te hebben voor succes.

De volgende lijst is samengesteld door millennial-specialist Caroline Beaton op de website van zakentijdschrift Forbes. De vaardigheden zien er als volgt uit.

Focus

Door technologie is de mensheid geautomatiseerd en dat heeft onze focus doen afnemen. Werkgevers zijn dan ook haastig op zoek naar millennials die wel het vermogen hebben om te kunnen concentreren. Veel personen zijn niet meer goed in timemanagement en prioriteiten stellen.

Meer dan een opleiding

Een diploma behalen was voorheen absolute noodzaak om voor een bepaalde vacature in aanmerking te komen. Tegenwoordig hebben werkgevers veel keuze en een diploma geeft weinig garantie dat je verkooptechnieken en klantencontact beheerst. Nieuwsgierig en inzet worden steeds belangrijker.

Doorzettingsvermogen

Millennials hebben vaak de neiging om te denken dat het op hun manier wel lukt. Maar wanneer het niet lukt, laten millennials de taak liever vallen om aan iets nieuws te beginnen. Met het doorzettingsvermogen om een oplossing te vinden, heb jij een streepje voor op je leeftijdsgenoten.

Nederigheid

Neem jezelf niet te serieus en geef het toe wanneer je het niet weet. Door het digitale tijdperk kun je jouw succes mooier laten lijken dan het is, maar uiteindelijk val je toch een keer door de mand. Vraag daarom tijdig om hulp bij een ervaren collega.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry