Meer overeenkomsten dan je denkt

3 verrassende uitdagingen die Uber en Airbnb allebei overwonnen

Berry Zwets
Hoewel taxi-app Uber en huizenverhuursite Airbnb totaal van elkaar verschillen, stonden ze in hun beginfase voor een aantal zelfde uitdagingen. Door deze obstakels te overwinnen groeiden ze uit tot de miljardenbedrijven die ze nu zijn.

Op website Quora verscheen een artikel met het drietal gemeenschappelijke uitdagingen van Uber en Airbnb, die er als volgt uitzien.

Investeerders

Beide bedrijven kennen een opzienbarende geschiedenis als het aankomt op zoeken naar investeerders in de beginfase. Bekend investeerder Ron Conway wilde niet in Uber investeren omdat het een gevecht in ieder stad zou worden. Bij een pitch van Airbnb liep een onbekende investeerder zelfs halverwege weg.

Regelgeving

De taxi-app en huizenverhuursite zochten direct de confrontatie met regelgeving en politieke barrières. Uber kreeg zes maanden na lancering in zijn thuisstad een last onder dwangsom opgelegd, terwijl Airbnb in New York vanaf het begin illegaal was.

Technologie

De technologische ontwikkeling heeft het bestaan van de twee bedrijven mogelijk gemaakt. Uber gebruikte de iPhone, gps en verbeterd draadloos internet. Airbnb identificeerde personen met behulp van Facebook om vertrouwen op te wekken.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry